<-------------- termosnímek

Jak zamezíte plýtvání energií?

04.01.2012 09:03

Víte, kolik má vaše domácnost trvalý příkon elektřiny?

Tedy nejnižší hladinu, kterou domácnost spotřebovává, i když nejste doma? Kterou odebírá lednička, televize ve stand-by režimu, čerpadlo vodárny či filtr akvária? A kolik vás stojí provoz bazénu? Nemáte ani ponětí.

A asi se budete divit. Stejně, jako se podivíte, o kolik můžete odběr energie snížit, když si správně seřídíte termostat ledničky, budete vypínat jednotlivá zařízení když je nepotřebujete, či je inovujete. Nejde o žádné babské čáry nebo zaručené návody z ženských magazínů, jde o vaši skutečnou spotřebu vynásobenou skutečnou cenou za energii.

Věřte tomu, pohled na displej energomonitoru, který vám ukazuje, kolik korun vás právě stojí tato hodina provozu domácnosti či firmy, je nejlepší antikoncepce pro váš elektroměr. Ano, můžete ročně ušetřit tisíce jenom tím, že spotřebováváte elektrickou energii s rozvahou. A psychologický efekt energomonitoru na chování rodiny je opravdu zajímavý - tedy pokud displej ukazující cenu, někde nezaložíte. Je vhodné dát jej na viditelné místo, obecně doporučujeme kuchyň. Hádejte, proč... Průzkumy tisíců domácností ukázaly 5-15% snížení naměřené spotřeby a to ještě nemluvíme o finanční úspoře díky optimalizaci tarifů.

A víte, kolik utrácíte!

Jeden pohled na displej a víte, jak na tom jste. A další pohled do administrace energomonitor.cz a máte přehled o tom, jak se vaše spotřeba elektřiny vyvíjí v průběhu dne, týdne a měsíce. Můžete si hrát s grafy, modelovat různé situace, propočítávat nabídky alternativních dodavatelů elektřiny, nikoliv na základě pocitů, ale s reálnými čísly. A už jsme vám řekli, že se chystáme porovnávat nabídky různých dodavatelů a různých tarifů ve vašem regionu a nabídnout vám toho, u kterého by vás vaše spotřeba stála nejméně peněz? A prozradili jsme, že když nám dáte plnou moc (ano, to je nutné, pokud nechcete sami papírovat), zařídíme pro vás všechny změny tak, že vám postačí kliknout myší? To, abyste utráceli méně!

Zdroj: www.energomonitor.cz

Zpět

Vyhledávání

© 2008 - 2020 Všechna práva vyhrazena. Aktualizace: 21. 12. 2019. Obrázky mají pouze informativní charakter.